Kapitel 1, Stroke.

Standard

Jag hade den senaste veckan känt den klassiska ”morgon yrslen”, ni vet när man reser sig för snabbt från sängen, tinnitus kommer lite lätt i bakgrunden och allt snurrar till, så att man måste stanna ta tag i något för att hitta balansen igen. Fast denna gången var det annorlunda. Jag satt hukad ner mot elden och kämpade tillsammans med Fatima om att få igång elden så att vi kunde göra vår fantastiska morgon buffé, som varje morgon bestod av ris + salt.

Jag gissar att klockan var runt 07.00 på morgonen. Värmen hade precis vaknat och solen var inne på sin andra timme denna dag. Fuktigheten var hög som varje morgon och kyliga nattvindar susade fortfarande genom djungeln.

När jag reste på mig för att sträcka ut benen så kom det… BOOM! Yrsel, tinnitus, illamående, tårar av smärta och huvudvärk. Huvudvärken pulserade ner i hela kroppen och det kändes som huvudet skulle sprängas när som helst! Jag såg Sofie och jag minns att hon frågade mig ”- Petra hur mår du egentligen?” samtidigt som hon kramade om mig och bad mig att sätta mig ner i sanden. Tårarna bara rann av smärta från huvudet samtidigt som ljudet i öronen nu liknade ett jättestort flygplan. Liknande ljudet från en formel 1 bil som står och gasar innan startskottet avlöst, ljudet i mina öron var så högt att jag tänkte ”snart så sprängs det”.

En stor filmkamera mitt i ansiktet och nu var alla i lägret samlade runt mig.
– Vad är det som har hänt? Vad händer med Petra?”
Sofie tog direkt kommandot och svarade på allas frågor. Love bar upp mig till vår hydda och Denice höll hårt i min hand. Jag fokuserade mest på vad de andra pratade om och försökte höra vad de sa genom ljudet från planets brummande, men nu kom nästa reaktion från kroppen. Jag började kräkas. Det fanns inget att få upp men kroppen kämpade med den lilla vätskan som fanns. Jag fick ett blött tygstycke över pannan och deltagarna stod nu runt mig i hyddan och lugnade ner mig samtidigt som de hjälpte mig att spy.

Gunnar och Lena, Robinsons doktor och sjuksyster var på plats efter 10 minuter. De skickade iväg deltagarna som stod runt mig och satte genast in dropp i mitt högra armveck. När det var gjort sa Gunnar:
– Så ja Petra, nu blir det snart bra igen du har antagligen bara fått vätskebrist.
Sen försvann jag.. Det kändes som jag somnade.. Jag minns några röster när de bar ut mig till båten men vaknar till, över ett dygn senare, i en säng med fullt av slängar kors och tvärs. Jag kommer ihåg att syster Lena står lutad över mig men jag kommer inte ihåg vad hon berättar. Jag somnar igen..

Nästa gång jag vaknade skulle en annan sjuksköterska tvätta mitt hår och min kropp, då den inte blivit tvättad på 2 veckor. Jag satt framåtlutad i sängen medan hon tvättade mig med tvål och schampo. Känslan av nytvättat hår. Ja, det var något som jag aldrig tänkt på när jag förberedde mig på Robinson. Mitt hår var så grisigt just då. Salt och sand fyllde hela hårbotten. Nu skulle jag äntligen bli ren!

Jag somnade och vaknade hela tiden. Jag tror bara att jag var vaken ett par minuter åt gången. Denna gång när jag vaknade såg jag att Jenny från Robinson-produktionen och syster Lena satt i mitt rum. Jag kände att jag direkt ville berätta för dem att mitt hår blivit tvättat så att produktionen fick informationen.
-Okey Lena, de har tvättat mitt hår.
Lena tittar djupt in i mina ögon och på hennes blick förstår jag att hon berättat detta många gånger tidigare..
– Petra du har fått en Stroke, en hjärnblödning.

Nästa inlägg kommer läggas upp imorgon Fredag kl 12.00

Om petraljungberg

Namn: Petra Ljungberg Ålder: 26 Ort: Helsingborg/Stockholm Familj/civilstånd: Sambo Fredrik Skratt, glöd och energi kan understrykas som några av mina bästa egenskaper. Jag har kommit långt genom att vara driven, ärlig och målmedveten! Jag var med i tävlingen Robinson 2011 i 13 dagar tills min kropp gav upp. Jag fick en stroke. Idag kämpar jag med rehabilitering och kampen om att överleva fortsätter. Det här är min story..

»

 1. fyfan vad hemskt. läste din ”historia” och det är ju fruktansvärt. såg dig som en vinnare redan första programmet och det är synd att du inte kom längre men såklart är din hälsa så mycket viktigare. jag hoppas allt blir bra med dig och ta nu väl hand om dig.
  ps. jag hejade på dig. hahahh 🙂

  kramar petra!!

 2. Du er så bra til å skrive uttrykkende om dette Petra – det er veldig bra å höre detaljene, Er så glade for at du ”kommer deg på bena igjen” – du må bare ta tiden litt til hjelp. Så trenet vi ser at du var når du var på öen – så forstår vi at du kommer godt ut av dette! Vi hoppas på det – og vi tror på det! Ta det litt lugnt kanskje – vi er glad for deg og Fredrik!

 3. Du var en av favoriterna till att vinna tävlingen! Synd att det slutade på det här sättet, men som andra skrivit ovanför så är din hälsa betydligt viktigare än en tävling…

  Krya på dig!

 4. Tänkte när jag läste texten att du är väldigt bra på att uttrycka dig i text och det är skönt att du verkar må bra idag vilket är allra viktigast, även om jag såg fram emot att få följa den vackra mörkhåriga tjejen med de blåaste och ögon jag sett 🙂

 5. Men herregud, jag blev helt förstörd när jag såg avsnittet (i skrivande stund ser jag fortfarande på avsnittet). Du blev snabbt en favorit och jag hoppades på att det inte var något farligt. Men som tidigare nämnt verkar du vara en stark tjej! Ta hand om dig, kram

 6. Petra, önskar dig all lycka och allt gott för dig det är du värd! Ett väldigt sorgligt avslut. Hoppas det är så bra det kan vara med dig! många kramar Angela

 7. Usch vad läskigt det låter. Skönt att du mår bättre, du har trots allt haft tur, det kunde varit värre, alltid något att trösta sig med när det känns extra jobbigt. Fortsätt kämpa!

 8. Fruktansvärt läskigt! Tänk vad sårbara våra kroppar är egentligen. Väntar med spänning på nästa inlägg och skönt att läsa det du skriver. Hälsa är det viktigaste vi har, utan den har vi inget som sagt.

 9. va synd att du inte får försätta 😦 du och denise är typ som syskon och ni två är mina favoriter :/ hoppas du har det bra nu iallafall.

 10. Jag hoppas innerligt att du har klarat dig utan framtida men. Hur det går i TV-programmet känns plötsligt väldigt oviktigt. Sköt om dig!

 11. Usch ryser… så fruktansvärt hemskt…. Hoppas att du mår bra/bättre idag och du var grymt duktig dom veckor du var med i tävlingen.

  All styrka till dig!

 12. Petra!
  Så tråkigt o hemskt för Dig. Hoppas verkligen att Du repat Dig igen.
  Så plötsligt, mitt i allt roligt, förändras livet och man får plötsligt en ny syn på livet.
  Hoppades på Dig som ledare men Denicé tog den (och har skött det utmärkt). Du kämpade bra i den tävlingen.
  Du var min favorit!
  Ta hand om Dig! Väntar med spänning på fortsättningen av Din berättelse.

 13. PETRA!!! Usch o fy… Hoppas verkligen du mår bättre och går stark ut ur detta hemska! Jag hejjar fortfarande på dig!!! Varma kramar från mig!

 14. Fy så hemskt men ge aldrig upp ¨så länge hoppet finns så går allt. Har en kompis som bröt fotleder och ben osv dommen var att aldrig kunna gå igen, inte ens tre månader senare så tog hon sina första steg. Hon är en kämpe och det är du med. 🙂
  Styrke kramar

 15. Älskade Petra jag lider med dig och jag önskar dig all lycka. Jag tänker be för att du ska bli bra och glöm aldrig bort att du är fantastisk! Robinson blir aldrig detsamma efter att du försvunnit. Krya på dig nu!

 16. Så otroligt starkt av dig att vara med!- så otroligt starkt av dig att dela med dig av din otäcka resa. Jag önskar dig All lycka i framtiden- krya på dig – du var och är en vinnare!
  Kram Anna Örebro

 17. Vi håller tummarna för att det skall gå bra för dig. Med din inställning förstår man att du inte ger upp i första taget.
  Lycka till

 18. Vilken tur att du mår bättre nu. Riktigt läskigt att se och höra vad du var med om. Synd att man inte kommer se dig i programmet igen men hälsan är viktigast. Krya på dig! Många kramar

 19. Hejsan! Har nu läst inlägget, så sorgligt. Jag hoppas verkligen att du mår bättre nu! Programmet blev genast mycket sämre, men men, så länge du mår bättre. Jag hoppas nu på Denise! Kram!

 20. – Og i kveld så vi det – så fruktansvärt – det var inte roligt. Men dine lagkamerater hadde heller inte lusst att fortsetta (unnskyld blanding av nork og svensk her).

  Det var endå bra att dom visade detta!

  Ha det sååååå godt Petra! Kram till både deg och Fredsrik ❤

 21. Jag tycker att det var så så tråkigt att detta hände för dig, nu önskar jag dig bara allt gott i framtiden.
  ( Du är en vinnare )

  Mvh Johanna-Maria

 22. Åh, Petra, vad tufft… Tänk att man kan bli så illa till mods av att uppleva detta på håll, genom tv-rutan. Då går det inte att föreställa sig hur du har haft det och kanske har det… Jag tyckte verkligen du gjorde så himla bra ifrån dig och hejjade på dig från första start. En tjej med utstrålning och vinst i blicken… Jag hoppas innerligt att du mår bättre och att du känner dig återställd…
  Hälsningar Eva

 23. Jag är glad att du nu är bättre och hoppas att du är helt återställd utan några sequele. Var det aneurism som sprack? Då är det tur i oturen att det inte gjorde det i sömnen.

  Jag måste tillägga att det är synd att du åkte ut då. Jag hade tippat dig som främsta tjejen. Lycka till!!

 24. Har precis sett på dagens avsnitt och känner att jag måste skriva här då jag under en tid just arbetat som sjuksköterska på en stoke avdelning och därför förstår en liten (väldigt liten) del utav vad du fått gå igenom. Jag hoppas innerligt att du återhämtat och återhämtar dig bra. Det ska bli så intressant att ta del utav din historia, då jag som sjuksköterska just bara har sett den delen som försiggår på sjukhuset.
  Många styrkekramar till dig

 25. Önskar dig allt väl, hoppas du mår bra. såg vad som hände med dig på Robinson och ville bara säga att våra tankar är med dig..

  Malin & Jamiu

 26. Hej petra!

  jag är inte mer än 12 år och jag hejade på dig sen fick jag en shock när det hände.
  😦

  Hoppas Du mår bra

  kan du gå ????

  🙂

 27. Ni starka tjejer i ditt lag, jag har hejat på er sen första gången ni blev ett lag. Att se dig bli så sjuk så fort var både läskigt och berörande. Det kändes inte som att det var något lätt som skulle lösa sig, och när de sa hjärnblödning fick jag tårar i ögonen. Jag kommer läsa din blogg och jag HOPPAS verkligen att du mår bättre, och att du kommer bli helt bra! Stora kramar till dig!

 28. Ojjj Petra! Du som är en av mina favoriter! Vilken otur du har haft och vilket obehag du måste ha känt!! Håller alla tummar att du tillfrisknat ordentligt o att du inte fått några restsymtom.. Kan det vara sviter av roten ni åt? Stor kram

 29. Jag blir glad när jag ser att du åter fungerar. Jag hoppas att du kommer att återhämta dig helt efter din sjukdom. Det var en chock att se programmet och jag förstår de tjejer som genast ville lämna tävlingen.
  Krya på dej och allt gott

 30. Hoppade till som fan när dom sa beskedet i tv precis!
  Vet inte vad jag ska säga för vad jag än skriver så känns det ej nog, men jag vill skicka mina varmaste hälsningar till dig och säga att du är en vinnare!

  kram Madeleine

 31. Jag hoppas innerligt är du helt återhämtad. Kändes riktigt otäckt att se dagens program – och jag har full förståelse för om flera ville hoppa av efter det som hände. Önskar dig allt gott…

 32. Hoppas du komer tillbaka snapt. Jag har gått igenom ett järtstilestånd med den värkan att jag fick syrebrist ock fick börja om somm en bebis ock lära mej gå, läsa,skriva ock alla andra normalt självklara saker. men med en vilja så lovar jag att vi kann kämpa igenom det.

 33. vi helsingborgare är ett segt släkte.själv fårstår jag vad du gick igenom,min aorta sprack för ett sedan.glad att överlevde,du fick en andra chans prisis som jag,finns viktigare saker än robinsson.ett liv.kämpa påkram monica

 34. Såg dagens avsnitt och blev berörd av din situation :(Tur att läkarteamet kom så snabbt till undsättning och fattade rätt beslut för dig. Hoppas du nu är på bättringsvägen och återhämtar dig i rätt riktning! Har lagt din blogg bland mina bokmärken och kommer att följa dig i din berättelse om vägen tillbaks…
  Många krya på dig-kramar

 35. Livet förändras så snabbt ! aldrig vet vi vad som väntar runt hörnet. Lycka till i livet hoppas du har blivit bar (så bra som du kan)

  //Cilla

 36. Blev så djupt tagen när jag såg programmet och hörde att du fått en hjärnblödning. Du är ju så ung, så frisk och så ofattbart.

  Din text är så bra skriven och jag hoppas verkligen att du mår bra nu. Ta hand om dig!

 37. Tack för att du orkar dela med dig om det som hände. Tänkte direkt när jag sett programmet att jag verkligen ville veta hur det gick med dig, sa till min man, tror hon fick en hjärnblödning. Min man reagerade på precis samma sätt som dig när han fick sin stroke. Jag blev väldigt orolig, fast jag inte känner dig, eftersom jag vet att en stroke kan skapa lite eller stor skada(min man klarade sig bra). Vet ju inte fortsättningen på din berättelse, men tror i alla fall att du klarat dig hyfsat, eftersom du ändå kan dela med dig. Jag hoppas i alla fall det och önskar dig all välgång, tillfriskning och lycka till!! Kram

 38. Petra! ❤ Vid första ögonkastet tänkte jag; HON SKA VINNA! Detta är min favorit. <33
  Jag är så ledsen över detta och hoppas att du mår bra i dagens läge.

  Det är så orättvist att det ska hända sånna saker. Du är stark och
  verkar vara en jätte härlig person! ❤

 39. Förstår ganska väl vad du går igenom, har själv haft en rejäl stroke, även om alla ”fall” är olika. Du beskriver huvudvärken så fantastiskt bra! Har upplevt dig som en stark och engagerad person vilket i din nuvarande situation kan vara bra & dåligt. Det bra förstår du säkert själv 😉

  Dåligt kan det bli om du har för bråttom nu, du måste ge dig massor av tid ”utan intryck” för att slippa framtida men. Själv var jag ”stålkvinnan” från något år efter stroken tills ungefär 10 år hade gått, då slog hjärntröttheten till så de senaste 5 åren, och sannolikt resten av livet, får jag gå på halvfart.

  Min historia är inte ovanlig men om du tar till dig tips från proffsen och tar det lugnt behöver inte din bli densamma. Att skriva din historia är säkert bara bra men glöm inte att ta dig tid till att hitta ditt sätt för att få hjärnan att pausa vid behov.

  Känner sååå med dig och önskar dig all lycka i framtiden 🙂

 40. Hej Petra, när jag såg hur du höll dig om huvudet och beskrev huvudvärken blev jag orolig…Min mamma har haft en stroke och det var det första som slog mig. Hoppas du mår bra och önskar dig lycka till i livet

 41. Fy va obehagligt det var att se…Jag satt o hoppade i soffan och skrek att de måste skynda sig för att hon kan ju för sjutton ha fått en stroke eller nåt.. Och så var det just det som hände.

  Vill bara säga, lycka till i framtiden och kämpa på. Ge dig aldrig.
  Kram Annika Nynäshamn

 42. Tycker så synd om dig!!!! Du är en grym tjej och du hade tagit hem allt, här kommer masssssa styrke kramar. Och hoppas att du snart blir bättre<3
  Mvh Linda i Örebro

 43. Kära Petra,
  Detta är första gången jag skriver till en okänd människa, men jag känner att jag vill skriva en krya-på-Dig-hälsning! Från att ha tyckt att Robinson var ”lättsmält” underhållning gick det till mer allvar än ngn skulle önskat! Min man fick en stroke för ett år sen’ o jag tyckte att han var FÖR ung, men Du är ännu yngre o så ”fit”! Finns liksom ingen rim o reson i denna j-a sjukdom!!! Nu håller jag tummar o tår för att Du kommer snabbt tillbaka till ett ”vanligt liv”. Stor kram från Therese

 44. Petra!
  Hoppas allt gått bra med dig och att du blir helt återställd. Starkt att du orkar berätta, vi är många som tänker på dig!

 45. Hej Petra! Många andra som skrivit redan… 😉 Ville bara skicka en hälsning iallafall och säga att det var så jobbigt att se dig må dåligt och hoppas du e bättre nu? Tänk att sånt här kan komma, typ från ingenstans? Jag orkade inte läsa alla över 600 kommentarer du fått, så kanske andra vet saker jag inte vet, men kan stroke hända vem som helst? Läskigt iallafall! Kramar till dig och hoppas att du (för du verkar mycket ödmjuk och verkar ha en ”sund syn på världen”) kan få revanch på ett eller annat sätt.
  Take care! / Malin

  • Hej Malin!

   Svarar i Petras ställe eftersom det är så många kommentarer att jag antar att hon inte kommer ha ork eller möjlighet att svara på alla.
   Stroke kan hända vem som helst. Du kan ha ren och skär otur, det kan vara genetisk eller det kan vara genom livsstilsfaktorer så som rökning, höga blodfetter, blodtryck etc.

   Jag fick själv en Stroke för 3 månader sedan ungefär, 32 år gammal är jag, och för mig berodde det på en missbildning i hjärnan. Ett missbildat blodkärl. Sådana har vi alla i kroppen och de kan exvis sitta i en tumme eller ngn annanstans där de inte gör ngn skada så att säga. Mitt blodkärl stängde sig dock och därför fick jag en infarkt då bloder inte kunde cirkulera tillbaka. Snittåldern för Stroke är 75 vill jag minnas men det är många yngre som får det också, även om det inte uppmärksammas på samma sätt. Något som också lätt gör att man känner sig ganska ensam i sin sits. En sund livsstil utan rökning och motion gör att man löper väldigt liten risk att drabbas av Stroke.

   Hoppas du känner dig lite mer ”upplyst”.

   Kram Maria

 46. Gud vad saker kan bli oviktiga då olyckan är framme. Jag blev så glad att se dig i denna blogg efter kvällens avsnitt. Har själv haft en i familjen som drabbades av stroke och fick tillbaka minnerna från den dagen då jag såg dig på tv i kväll. Önskar dig all lycka och att du kryar på dig, och tack för att du är stark som delar med dig av din resa efter stroken.

 47. Fy vad hemskt, och väldigt synd. Tror du hade gått väldigt långt i Robinson kanske till och med vunnit!!
  Hoppas du mår bättre idag och att du tar dig tid att läka.
  Var rädd om dig!

 48. Hej Petra. Riktigt obehagligt att se händelsen ikväll i Robinsson. Jag och mitt hjärta lider stort med dig. Jag blev chockad när Paola sa ordet ”hjärnblödning”. Åh, det skulle inte hänt. Du var så starkt och bra, och som alla andra skriver, en av favoriterna. Jag hoppas verkligen allt går bra för dig i framtiden, trots dina handikapp. Du är stark! 🙂

  Största lycka till, och kram.

  Vänlig hälsning Patricia, 20 år.

 49. Stor styrkekram! Fick kalla kårar när jag såg detta på tv ikväll., när du beskrev ljudet och trycket i skallen fick jag flashbaks hur det var för mig när jag drabbades… Fy fasen vad jag led över att du befann dig ute på en öde ö… Stora stora styrke kramar! // en före och efter blödningen frisk 28 årig tjej

 50. Hej Petra,
  Vi är tyvärr många i din sits … sök på SMIL på facebook om Du vill ha kontakt med fler strokedrabbade. Ibland behöver man någon som faktiskt förstår utan att man behöver förklara.
  Ta hand om Dig och kämpa vidare. Kram Camilla

 51. Tråkigt, tråkigt, du var min favorit till segern, men självklart går hälsan före. Var rädd om dig och se till att bli bra!! Det går fler tåg…

 52. Du som hade sopat banan tillsammans med de andra tjejerna i ditt lag. Det var riktigt jobbigt att se dig bli så sjuk och så allvarligt. Hoppas verkligen du är på god väg tillbaka. Mvh Mattias

 53. Fan vad hemskt får hoppas allt är bra nu. Men jag måste bara säga att du är en sjukt vacker och snygg kvinna. aja utgång imorgon 😉 Hampan som gäller hade gött puss.

 54. Men gud…ropade jag när Paolo kom med beskedet…fruktansvärt!
  Man kan dö av det om man inte får rätt vård, och min tanke var att dom inte har kunskap.
  Jag hoppas verkligen att du inte får några men av det som hänt.
  Stor kram Josefine

 55. Hej!!!
  Du verkar vara världens tappraste människa En riktig kämpe. du är verkligen alldeles för ung.
  All lycka till dig och ge aldrig upp hoppet. Du är Grym

 56. Skickar en varm tanke till dig. Jag förstår vad du går igenom… Den 20 maj i år (2011) drabbades jag själv av en Stroke..en infarkt i hjärnan (lillhjärnan). 32 bast och en Stroke liksom..jaha. Det är svårt att ta in och livet känns aldrig riktigt som förut. En enorm livsglädje kan fort blandas med ångest och tankar som ”Varför jag”? Jag är ju varken fet eller gammal..är inte Stroke för gamlingar tänmkte jag själv vet jag..

  Jag är nästan helt frisk såhär ett kvartal senare och det hoppas jag att också du är eller kommer bli. Vi är många som vet hur det är, även om det känns konstigt att få just Stroke när man är så pass ung. Styrka, kärlek, omtanke till dig. Försöka att ha så kul som det bara går så kommer livet snart att kännas riktigt jä*la bra igen!

  Massa Kramar
  Maria i Stockholm

 57. Livet är ibland fruktansvärt orättvist och hemska saker drabbar underbara och fantastiska personer som har en livsenergi som bara lyser. Jag har flera nära vänner som drabbats av oväntade och plötsliga prövningar som verkligen förändrat tillvaron och vänt upp och ner på allt i livet. En liten tröst i det hela är att samtliga med tiden och med perspektiv på händelserna kommit stärkta ur det hela med mycket dyrköpta men värdefulla erfarenheter som gör att de idag kan uppskatta livet och allt vad det har att erbjuda långt mer än vad de hade förmåga till innan de drabbats. De säger sig förstå och uppskatta storheten med livet på ett helt nytt sätt. Jag hoppas, tror och vet att du kommer klara detta på allra bästa sätt och jag önskar av hela mitt hjärta att du blir fullt återsälld utan men. Jag hoppas att du som dem och som återställd då också förvärvat en ny dimension i tillvaron som kommer göra ditt framtida liv ännu mer innehållsrikt och spännande!

  Många kramar och önskan om snabbt tillfrisknande från

  Johannes

 58. Det märkliga var att när du blev dålig så tänkte jag fan ytterligare en vek tjej typ = Flera hade ju lämnat tidigare men nu när man förstår…….så fy fan !!

  Lycka till tjejen och hoppas du tar dig tillbaka 🙂

 59. Måste ha varit en skrämmande upplevelse.
  Verkligen ledsen att äventyret skulle sluta så för dig. Du verkade ha potential för att ta dig ändå till slutet.
  Hoppas allt är eller snart blir bra.
  All the best.
  Kram.

 60. Efter det som hände dig blev programmet ointressant, i synnerhet tävlingen. Jag satt bara och undrade hur det hade gått för dig. Kändes väldigt skönt att få veta hur du mår idag,tack för att du delar med dig. Jag önskar dig all lycka i framtiden och fortsätt kämpa, du klarar det!
  Stor kram från Anna

 61. Hej
  Såg programmet och tänkte direkt hon har fått en stroke. Tänker på dig och dina närmsta och som du vet är inte ensam stark utan tillsammans blir man starkare. Många krya på dig kramar och kämpa ge inte upp det kan bara bli bättre 🙂

 62. Jag blev så glad när jag såg dig i första programmet. Tänkte att det här är precis din grej.Men gud så rädd o ledsen jag blev idag.Både Rickard o Wille glodde på mig som om jag inte var klok när jag satt o stortjöt i soffan. Fick som tur var reda på fort att det gått bra för dig. Du är stark!!!
  Bamsekram från din gamla frisörska( Hon som blev så jävla irriterad över att behöva platta ditt hår på en dropin tid. Men är en jävel på att tunna)

 63. Hej, Instämmer med andra som skrivit innan. Du var en favorit efter att ha sett de fösta avsnitten. Hoppas att du mår bra nu. Ser fram emot att få läsa mer på din blogg. Du är duktig på att skriva.

  Kramar från Karin

 64. Fick själv en stroke då jag körde bil då jag var 23 år gammal på väg till Västerås. Detta var i februari och jag trodde jag fått vinterkräksjukan då jag fick som en ” knivhugg” helt plötsligt genom huvudet, huvudet värkte, jag blev yr, mådde illa. vände bilen och åkte hem , kröp fram för jag såg nästan ingenting. la mig på sängen och försökte sova men gick inte, låg tillslut i fosterställning på mattan till jag tog mig mod att ringa min mor och far och berätta att jag mådde dåligt.. 50 mil därifrån. de ringde ambulans, och min sambo som var bortrest, fick åka med ilfart till uppsala sjukhus där jag låg i tre veckor. sov nästan bort de där tre veckorna på sjukhus förutom då de väckte mig och frågade mig om vad jag hette, när jag var född och var jag befann mig. detta gjordes varannan timme och jag fick ligga med huvudet i 35 grader.. men nu är jag helt frisk. de fick bort blodet i huvudet utan operation. jag fick efter 3 veckor i sängen lära mig att gå igen då musklerna försvann fort,, kateter och tyvärr så försvinner orden ibland då jag blir stressad.
  förstår din huvudvärk och din känsla då jag själv upplevt dem. man är som i ett vacium och hör saker men huvudvärken tar över och man vill bara sova. hoppas du har kryat på dig nu. kram

 65. Petra! Visste inte ens att du skulle vara med i Robinsson. När jag kom hem från jobbet ikväll, satte jag mig ner i soffan och tittar för 1:a gången på programmet. Tittar i 5 min innan jag hör någon som säger Petra och ser en tjej som liknar dig. Helt sjukt att se dig där och sen att de säger att du fått en hjärnblödning!?! Fattade ingenting, otroligt läskigt och hoppas verkligen att du mår bra idag.
  Ta hand om dig!
  Kramar från din Ao Nang-dykkompis Madde Mure

 66. Vill bara krama om dej. Vad var det Paolo sa, ”Robinson ert livs största äventyr”? Robinson är inget jämfört mot vad du gått/går igenom. (läste ”om mej” o såg dina handikapp) All styrka till dej. Du är stark, du klarar det,, ge aldrig upp! KRAM

 67. -Det är Petra !
  -Nej, det är det inte ?

  Jag har alltid älskat robinson och har alltid snabbt skaffat mig en favorit bland deltagarna.
  Det första avsnittet var jag på jakt efter den favoriten, någon att hålla på.
  Efter första avsnittet, nu ska jag vara ärlig, så hade jag inte hittat en favorit utan det ända jag hade kommit fram till var att, den där Petra är sjuk snygg. För ska jag vara ärlig så letar jag också efter robinsons snyggaste och har alltid gjort. Sen brukar dom snyggaste aldrig bli mina favoriter eftersom dom oftast (60% av fallen) är ganska Blåsta. Men OM jag hade fel när det gällde dig.

  Naturligtvis var mina ögon på dig under andra avsnittet också, och det var då jag märkte vilken underbar personlighet du har. Snäll, ärlig, smart och helt jävla underbar. Men jag fick också upp ögonen för Denise som hade börjat leda laget till en serie av vinster. Hon var rak och ganska hård. En riktig tuff brud.

  I tredje avsnittet bestämde jag mig för att du var min favorit och att du var den helt klart överlägsna bruden i robinson. Du var bra i tävlingarna så som i det sociala spelet. Du hade liksom allt. Dom rätta egenskaperna, inte bara för robinson utan i huvudtaget. Om jag bara fick använda ett ända ord skulle jag beskriva dig med ordet, Mysig. Du verkar vara en trevlig och mysig tjej.

  Så kom fjärde avsnittet. Jag hade nu stora förväntningar på dig eftersom du nu var BÅDE min favorit och robinsons snyggaste (för första gången någonsin).Jag slog mig ner med kompisarna och var as laddad, och jaa vi ser faktiskt på robinson och ja vi är nästan alla runt 20 haha. Vi hade laddat med chips och god dricka. alltså en riktig höjdarkväll haha. Måste säga att början av avsnittet var mycket roligt när ni alla tar fel på någon rot och blir typ super höga och Fredrik (tror jag han hette) går omkring och säger att det ser ut som en förfest en vanlig lördakväll hemma hos honom. jag och kompisarna höll på att dö av garv.. Sen var det reklam och innan reklamen visar de alltid vad som händer efter reklamen och då ser man att någon av er tjejer ligger och typ skriker i hyddan.
  -Det är Petra ! säger en av kompisarna och jag bara, eller hur..
  – Nej, men det är det inte, säger jag lugnt, för jag var fan helt säker på att det inte var du.
  Det var fan nog den jobbigaste reklam pausen i mitt jä*la liv.
  När reklamen sen är slut och allt börjar igen så börjar dom med en interview med (jag tror det var) Denise som säger att petra inte mår bra och jag bara… nej.. ..(fan nu blir det jobbigt att skriva för tårarna rinner).. När läkarna kom och tog dig med sig så misstänkte jag att du inte skulle komma tillbaka, vilket förstörde hela syftet med att se på robinson. Jag menar om både favoriten som man vill ska vinna och robinsons ögongodis inte är kvar längre.. va fan ska man se för då ?
  Jag ville så gärna vara där just då och hjälpa dom, ta hand om dig.

  Du var min absoluta favorit, och även fast jag aldrig träffat dig eller så, så gav du känslan av att det kändes som om man kände dig, vilket var fantastiskt.

  Kommer sakna dig i robinson.. Din underbara personlighet precis lika mycket som dina underbart vackra ögon.. Fan ditt ansikte lyste upp hela jävla rummet i tvsoffan..

  Oj. såg nu att jag skrivit ganska mkt. sorry. bra jobbat om du har läst allt 🙂

  Hoppas att du mår bättre nu gumman. En stor jävla kram och krya på dig!

  • Det här gör mig nästan illamående, utöver en hel del andra intelligensbefriade inlägg så är detta den som tar priset för höjden av dumhet. Vem är den naiva människan som med 3358 tecken, bara ca 100 tecken mindre än Petra själv skriver en utförlig ego berättelse om hur analysen av favoriten tett sig och din soff-upplevelse program för program???? När det ända med substans som finns att ta ur dina meningar är att du önskar henne ett bättre välmående? Vem bryr sig om att du inte vill se vidare när tv-kärleken försvunnit??? Skriv det på din blogg som kan heta: Varför jag inte vill se vidare på Robinson längre. Hon har genomlevt en tragedi, ett allvarligt medicinskt trauma. Vet hut! Ibland är det bättre att bara va tyst och vad får dig att tro att varken Petra eller någon annan här får ut något av din text full av tonårs-erektion?? Helt sjuuukt! Sen så skriver man väl inte en stor j-vla kram? Ställ dig i skamvrån och förhoppningsvis visa dig själv åtminstone att du kan vara kapabel till någon livsinsikt.

   Får be om ursäkt till Petra för vill inte skapa något hetskt eller vidare och alla hälsningar är väl goda (hoppas jag) men detta var bara droppen!

   /Ung och neurologiskt sjuk/funktionsskadad

   • USCH !!!! Låt grabben skriva o ingen är tvungen att läsa och se om ditt eget hus i stället eller skaffa annan hobby.
    Per A

   • Jag ber om ursäkt om min kommentar förolämpat dig på något sätt.. jag ville bara beskriva hur allt detta känts för mig och att jag är sjukt ledsen för hennes skull.

    Jag har sett fler kommentarer av dig och alla är inprincip negativa. Jag vet inte om det är för att du inte fick något stöd under din svåra tid eller vad det kan vara.

    Jag är fullt medveten om att hon har genomgått en tragedi och jag bryr mig faktiskt inte någonting om att du eller någon annan inte fått ut något ur min så kallade ”tånårs-erektion” ?
    Allt jag bryr mig om är att Petra fått sett den och att den har hjälpt henne på något sätt.

    Hursomhelst så ber jag om ursäkt om min kommentar har retat upp någon.
    Skrev den bara för ett enda syfte och det var för att Petra ska läsa den och förhoppnings vis se den på samma sätt som jag såg den när jag skrev den.

    Tack !

 68. Läskigt men hoppas att du återhämtar dig bra!

  Symptomen… Yrsel när du rest dig upp, tinnitus, huvudvärk…

  Jag har haft en hel del sådant på sista tiden. Kanske man ska gå på en hälsoundersökning själv?

 69. Men så fruktansvärt! Jag blev alldeles kall och så känslomässigt berörd av kvällens robinson. Hoppas verkligen du har piggat på dig. Du verkar vara en stark tjej, du fixar det! Massor med kramar från mig.

 70. Orkade inte läsa allt just nu då jag är sjukt trött, ville bara slänga in en kommentar till dig så länge så läser jag imorgon.

  Himla synd att det hände just dig! Inte för att det hade varit bättre om det hände någon annan såklart, men du var en av de få favoriterna i år.
  Helt otroligt hur man kan vara så vacker efter att inte haft en spegel i över 12 dagar. Inte kunnat duscha eller något, och ändå strålar det om dig, otroligt!
  Du och Denisé (stavar hon de så?) var/är helt klart bäst där, det har iofs bara precis börjat och det verkar inte vara så mycket falskhet än i år, men ni är bara mest mänskliga. Skitduktiga var ni hela gänget innan killarna kom, skönt att se att tjejer kan! 😉

  Hoppas att du har blivit/blir helt återställd och mår bra igen, att det inte sätter några mer spår än minnena du har från det.
  Kram!

 71. Hejsan!
  Ja tänk så fort livet kan ändra sig! Själv fick jag en stroke när jag var 23 år gammal. Jag är glad för din skull att du ex kan skriva. Det kunde inte jag. Jag tappade talet o känsel på hela min högra sida. Du skriver väldigt bra. Jag ser fram emot att få fortsätta läsa din blogg på hur allt går. Fortsätt kämpa! Kramar Görel

 72. Jag har själv varit svårt sjuk och man inser inte hur dyrbart livet är förrän man känner hur det rinna ur en. Man känner en oerhörd tacksamhet att man fick en andra chans till livet. Det ger ett annat perspektiv på vad det hela handlar om. Jag hoppas du har fått återhämta dig i lugnande ro. många styrkekramar.

 73. Blev så väldigt bedrövad – och mina barn fick en chock – av din hjärnblödning.
  Hoppas innerligt att du mår bra idag – vackra fantastiska du.
  Susanna med familj

 74. Hoppas att du mår bra!
  Inget äventyr i världen är värt så mycket som ens liv & hälsa!
  Du är den riktiga vinnaren!
  Ta det lugnt nu och ta hand om dig!

  Många kramar
  Eric & Caroline , Jönköping

 75. Hej Petra! Vilken läskig upplevelse du fått vara med om.. hoppas som alla andra att du mår bättre idag och är återställd! Styrkekramar till dig

 76. Bamsekramar till dig, Petra! Det blev lite väl dramatiskt, det här avsnittet, tycker jag!
  Jag önskar dig all lycka i livet!
  Vita e bella

 77. Hej Petra!
  Starkt jobbat och hoppas du är helt återställd! Ser fram emot forts av historien! Ha det gott från en helsingborgare till en annan!:)

 78. Synd att du blev tvungen att avbryta för du hade säkert varit kvar hela vägen till final!
  Hoppas och tror på dig i framtiden!

  Förresten – du är faktiskt riktigt söt ska du veta!

 79. Hej! Det var ruskigt att höra att du fick en stroke I Robinson. Jag hoppas att du nu mår mycket bättre igen och att du kommer att bli helt och hållet frisk och kry.

 80. Inte för att strypa någons glädje över bloggen men bara för att man kan skriva på internet så verkar få här ens ana vilken möda som förmodligen ligger bakom de orden. Hennes historia återges månader efter inspelning, kan vara skrivet under lång tid, kan vara skrivet av närstående, berättat av Petra. Följderna av en stroke kan vara många och drabbar oftast motoriska, muskeldrivna funktioner som styrs av nervsignaler såsom tal, syn, förlamningar, koordination, funktionsnedsättningar mfl mfl. Detta beror på att delar av centrala nervsystemets huvudkontor dvs hjärnan blivit skadat och det uppstår vad som bäst beskrivs med ordet signalfel i ”neuro-nätverket”/nervsystemet, helt eller delvis. Stroke-händelser såsom hjärnblödning behöver inte betyda att man automatiskt blir ett kålhuvud och inte fungerar i tanken och likaså för att man kan skriva på ett tangentbord så blev man utan följder. Alla lyckönskningar är givetvis i grunden fina men blir lite stött när man tror att blogg/skrift på internet = fullt fungerande igen.
  Att man skriver kan tex från den sjukes sida vara en del i acceptans och rehablitering likaså osjälviskt delgivande av information för att informera läget för en orolig svensk tv-publik.

  Beror det på ålder, kunskap eller detta internetsamhälle vi nu lever i att tangentskrift = fungerande person? Glädje över att höra något överhuvudtaget från Petra hoppas jag tagit över förnuftet. Om man läser OM MIG sektionen så listar Petra alla sina men.

  Lite sjukvårdsupplysning:
  ”Att drabbas av stroke innebär i allmänhet en stor förändring i livet, både för den som drabbats och för närstående.

  Rehabiliteringen är ofta den viktigaste delen av behandlingen. Den sker dels på sjukhus och dels i hemmet. Många olika yrkesgrupper arbetar tillsammans, till exempel läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast och logoped.
  Rehabiliteringen syftar till:

  att träna upp de funktioner som skadats
  att lära sig nya sätt att göra saker på
  att anpassa bostadsmiljön
  att personlig assistans och stöd i vardagen anpassas efter dennes önskemål och behov.”

  Så ser nog en stor del av vardagslivet ut för Petra

  Till Petra:
  MIn förhoppning var innan jag läste om mig sektionen att du Petra lidit så få kval som möjligt utöver den hemska fysiska upplevelse du tvingats genomleva och som sågs i några få klipp av sveriges befolkning. Sen att du fått så få övriga påtvingade livsförändringar som möjligt samt så lite byråkrati, papperexercis och socialtrygghets- krångel som möjligt. Hoppas att livet har så mycket kvalité som möjligt är för dig och din pojkvän utöver allt det tuffa det innebär att förlora funktion i ung ålder.

  Angående läkaren så reagerar jag (med de egna senaste 2åren fulla av sjukhusbesök, läkartider och felbehandlande läkare) har han kvar sin licens? Var finns neurologiska grundutbildningen, neurologisk profil som det heter när man undersöker vanliga symptom? Nu fick man ju inte se allt men inställningen han verkade ha att det var lugnt, ” ta ett blodtryck”, ”ingen fara” eller som du själv skriver ”- Så ja Petra, nu blir det snart bra igen du har antagligen bara fått vätskebrist.”
  Blev ve och fasa när det handlar om snabba ryck för att minimera bestående skada.
  Vilken tid tog det förutom 10minuter att komma dit för dem att sen komma till Manilla? Men de kan ju även vara de som räddade livet på dig så det kanske inte existerar något läkarmissnöje? Reagerar bara väldigt starkt på attityden jag själv upplevde och tyckte mig se i honom, ”du är för ung, inget ska va fel på dig” Även om min vårdsituation och sjukdom inte var och är exakt lika akut som din utan en långdragen process, hallååå det är något neurologiskt fel på mig ser ni inte det?

  Lider med dig i varje fiber av min kropp. Det enda rådet av värde jag kan ge är att acceptera och arbeta från de nya fysiska förutsättningarna är det största måstet för att inte gå under i övrigt.

  Vet inte om det hjälper eller själper med denna jättekommentar, vill ni ta bort det så önskar jag gärna bara behålla hälsningen till dig Petra.

  / En sedan några år plötsligt neurologiskt handikappad ung 23årig man med medlidande.

  • Johan Wester… Som jag känner för dig….
   jag förstår du varit med om detsamma eller snarlikt…
   Jag fick också en stroke för ett år sedan vid 44 års ålder. En ögonläkare misstänkte jag fått en stroke och skickade mig till akuten. Det skulle ta ytterligare 23 timmar innan läkarna förstod och satte in behandling för stroke. Jag vet inte om det är för att jag är kvinan som jag inte togs på allvar. Men det är lika illa nu efteråt; ingen rehab. Jag har själv fått se till komma till sjukgymnast men han behandlar bara min gamla nackskada och inte det faktum att jag förlorat 70% av min styrka i vänstra kroppshalvan och har dålig balans. men jag kämpar på. På Facebook har jag startat en grupp jag kallar ”Strokedrabbad som ung” där vi kan prata, ge tips o råd o peppa varann. Du är hjärtligt välkommen till oss. Jag hoppas att du mår bra idag och att du ser livet an.. Kram, Elisabeth Holm, Norrahammar

 81. Otroligt tråkigt. Du var en av de som man redan från starten tyckte sig kunna sortera ut skulle gå långt i tävlingen. Du verkar fortfarande ha kvar din styrka och klokhet trots det inträffade. Starkt! Nu hejar jag på dig ännu mera!

 82. Önskar dej allt väl och en bra väg tillbaka? Min bästa väns barndomskompis fick en hjärnblödning för snart 3 år sedan. En lång väg tillbaka men hon är min hjältinna, jag beundrar henne oerhört efter svår operation och många komplimanger. Lycka till nu Petra önskar dej Allt väl. Många lyckönskningar från mej.

 83. Kära Petra!

  Ta hand om dig. Tyckte det var så synd om dig att du fick en stroke. Hjärnan är en utav vårat viktigaste organ i kroppen. Jag har själv nu i sommar blivit opererad för en hjärntumör. Jag hade tur för den var ofarlig. Har än så länge inte märkt några bestående men, ser dubbelt med ena ögat och har fått problem med hörseln men läkarna säger att det beror på hjärnsvullnaden så det går väl över tror jag. Jag hoppas att du fungerar som du har gjort tidigare.

  Ta hand om dig och ditt liv. Värna om den. Njut!

  Kram till dig

  Hälsningar

  Anne

 84. Då fruktansvärt, det som hände! Jag var helt skakad när jag såg programmet igår!
  Jag hoppas verkligen, av hela mitt hjärta, att du mår bra nu!

 85. Petra, du var en av tre tjejer som jag valde ut att kunna vinna hela skiten innan jag ens sett ett enda avsnitt. Det sitter i blicken. Du har den där blicken. Du är stark. Men saker händer. Nu hände det här. ”Shit happens”, som man säger. Hälsan före NÅGOT annat. Tusen kramar till dig!!

 86. Petra!

  Har på alla sätt följt Dig och de dina från händelsen och framåt. Jag instämmer med alla kommentarer och intygar att Du är en stark tjej, rar och omtänksam. Jag är övertygad att Du kommer att fixa detta tillsammans med de dina och inte minst min son,Fredrik.

  ”Svärmor”

 87. Krya på dig, otäcka scener igår, känner igen helt hur du beskriver händelsen, själv drabbad aven Stroke,så det var otäckt att se,hoppas att du kryart på dig och att inte blir nått mer

 88. Krya på dig Petra! Blev helt chockad när jag såg programmet igår! Jag vet vem du är genom kompisar. hoppas du mår bra och jag tänker på dig!

 89. Såg avsnittet igår och blev lite tårögd när jag förstod vad du drabbats av. Hoppas du känner dig bättre och är på benen igen! Synd att du inte kunde fortsätta tävlingen, du var en av favoriterna man fastnat för! Må gott tjejen och ta väl hand om dig.
  Kram från Jennie i Nyköping

 90. Har aldrig läst en blogg förut… men din berättelse är så stark så jag klickade in via aftonbladet. Vill att det ska gå bra för dig. Sänder dig en stärkande tanke. Ur det onda som drabbat dig föds det mycket gott!

  Lycka till och krya på dig

  Mimmi

 91. Hej Petra! Det var hemskt att se hur du helt försvann men riktigt härligt att höra att du har repat dig igen, hur mår du idag? har du kunnat återgå till ditt vanliga liv? hoppas innerligt att du kunnat bli frisk från denna olycka. Jag ska följa dig här på bloggen så mycket jag hinner 🙂 Kramar från Markus i Östersund

 92. Var såå fruktansvärt att se avsnittet igår. Jag kunde inte släppa vad som hänt fastän jag inte känner dej! Tack för att du delar med dej! Och med tanke på att du skriver här verkar du ändå må ok trots omständigheter. Hoppas du mår bättre och allt kommer bli bra! Varma kramar och tankar till dej!

 93. Tänk så snabbt det kan gå. Min man kommenterade igår när vi kollade Robinson att går det verkligen sådär snabbt när man får en stroke. Obehagligt. Hoppas du tillfrisknar!

 94. Fick du något besked av läkarna om vad som förhandledde stroken? Att man som 26-åring kan drabbas av denna sjukdom tror jag kommer som en överraskning för många, så även för mig. Kanske blir många rädda och kanske kan du genom att berätta lindra oron och öka kunskapen om denna sjukdom.
  Till sist önskar jag dig all lycka och att du kryar på dig.
  Vänlig hälsning Amelie

 95. Fasen också.. Du var ju min favorit från första början i Robinson! Härlig utstrålning med glimten i ögat. Fruktansvärt det som hänt dig! Jag önskar dig All lycka och välmående i framtiden.

 96. Tack för att du delar med dig hur det gått för dig. Efter programmet igår har mina tankar hela tiden farit till dig – hur gick det för dig – hur mår du idag etc. Önskar dig god bättring, styrkekramar!

 97. hej!
  Jag och min lilla syrra började nästan gråta när vi såg hur du plågades :´(
  Vi hejade iallafall på dig från första början och vi tycker inte att Robinson är lika bra utan dig 😦
  För Du Var Ju Bäst 🙂

  Hoppas du mår bättre Dina nära lagkamrater vill träffa dig 🙂

  Har tänkt på dig och vart jätte orolig 😦
  hoppas att allt blir bra tillslut 🙂

  Men personligen så tycker jag att Robinson är ingenting utan dig 🙂
  Ha det Bäst 🙂
  //Jennifer

 98. Hej

  har knapt kunnat sova under natten…såg avsnittet i går och tänkte på hur fort det kan gå fel…Jobbar själv i vården sedan många år och jag har en svägerska som fick sin stroke när hon var 40 vilket vi tyckte var fruktansvärt..
  GE INTE UPP…du fixar det här och du kommer att komma tillbaka. /Lotta

 99. Gillade dig skarpt i Robinson…blev väldigt ledsen när man fick höra vad som hänt dig, kämpa på detta klarar du!:)

  Tänker absolut följa ditt skrivande!

 100. Hej Petra
  Har tänkt på dig sen jag såg programmet igår. Så glad att höra att du är på bättringsvägen. Jag läste din egna berättelse och blev rasande över läkarens klumpiga kommentar. Kan man som läkare (allra särskilt i Robinson, då tillvaron är så extrem) verkligen gå ut med inställningen att det inte är nånting, när en person har de symptomen. Nog ilska spillt på den mannen. Önskar dig en välsignad återhämtning och skänker en tanke även till dina lagkamrater som så tappert kämpade. Önskar alla Robinsondeltagare allt gott ❤

 101. Finaste du!
  Tusen tack för att du delar med dej av sanningen om vad som verkligen hände…..något som kvällstidningar annars står till tjänst med, och hur sanningen är där…..ja, det kan de lärde tvista om!
  Önskar dej all lycka och välgång 🙂

 102. Hej!

  Så glad att läsa dina rader, inte vad som hände utan att du skriver!!!! Så ung, så trevlig tyckte vi du verkade i rutan (en av dem vi fastnat för redan) och så händer detta! Att du delar med dig är stort och att du finns här är större! Många och varma kramar på vägen, du fixar det här är jag säker på! //Mia

 103. Starkt av dig att berätta din story. Och jag hoppas dina handikapp försvinner med tiden. Drabbades också av en stroke ( 40 år) men klarade mig rätt bra ändå. Fick snabbt vård och dom tog det allvarligt så blev en massa undersökningar men hittade inte orsaken till varför jag fick min stroke.
  Jag var inte i riskgruppen och alla mina värden var helt ok, Jag hade bara en väldig otur som drabbades men ännu mer tur som klarade mig så bra.

  Har levt med en sak som dom kallar hjärntrötthet och svårt att koncentrerar mig när det är en massa oljud omkring mig. Men det har släppt lite men jag har lärt mig att leva med det och vet vad det är som händer så jag kan undvika och göra det lätt för mig. Har jobbigt när det är stimmigt i affärer osv men då sätter jag på mig mitt headset och lyssnar på musik så släpper det. Men det har blivit bättre och bättre.

  Så hoppas du får bra rehab och tar hand om dig. Frisk luft och långa promenader var min bästa medicin tillsammans med kärleken från familjen.

  Hoppas det löser för dig och lycka till
  Kram
  N

  PS: Stroke är vanligare än vad man tror bland yngre det skrivs tyvärr så skrivs det inte så mycket om det. Fick lära mig en hel del om det på sjukhuset och påbörjade min egna blogg om det men orkade inte fortsätta .. tyvärr

  • hej Nicklas! dina ord kunde vara mina förutom att det tog läkarna 23 timmar att förstå jag hade fått en stroke…. Jag kan skriva hur mycket som helst här till dig..men jag vet att du vet hur det är… Vill du ha mer kontakt med mig..så har jag startat en grupp på Facebokk som jag kallar ”Strokedrabbad som ung” du är jättevälkommen dit! Vi peppar varann o ger stöd o tips om mediciner o andra behandlingar.. men det är också många skratt….

   Kram, Elisabeth Holm, Norrahammar, 45 år…

 104. Å Petra!! Du har funnits i mina tankar i flera år men speciellt efter att morfar berättade att ryktet gick i Allerum att du fått en stroke på Robinsson tävlingen. Jag googlade direkt och ser aftonbladets notis och sen hittade jag inget mer. Har gått och väntat på att säsongen skulle börja så jag skulle få dels se dig där, men framförallt veta mer om hur du mår. Jag bor i Helsingborg nu och hade så gärna träffat dig! Men har full förståelse om du har fullt upp just nu =) Är så tacksam över att du verkar vara igång (även om det är något långsammare).

  Hör gärna av dig!
  Kram från din barndomsvän på Brödavägen =)

 105. Min moster fick en hjärnblödning för 1 år sedan, men hennes liv gick tyvärr inte att rädda. Så jag blev jätte tagen när jag såg på tv att du fick en hjärnblödning. Minerna från den dagen det hände min moster kommer tillbaka och jag kan känna den där rädslan av att förlora någon nära igen. Jag är verkligen glad över att det gick bättre för dig och önskar dig all lycka på vägen tillbaka!! Kämpa på, du är en vinnare det såg jag i de tidigare avsnitten av Robinsson, du är definitivt en överlevare =)

 106. Du kämpade hårt där på Robinsson -tävlingen. Du har hela folkets önskningar att du kryar på dig. Även om detta kommer att ta tid så måste det göra just detta. Du kommer att bli bättre och bättre.
  Kram från en trogen Robinsson-tittare i Vänersborg

 107. Jag önskar verkligen all bättring. Jag gissar att du såsmåningom kommer att bli helt återställd, eftersom du är ung, och hjärnan kan kompensera för det som skadats av hjärnblödningen. Med träning så kan du nog tillfriskna helt – men det blir väl inte ett nytt Robinson???Hälsningar

 108. Gud du är så jäkla stark! Jag hejade på dig i robinson och blev ledsen när jag såg vad som hände.

  Hoppas du blir bättre med tiden ❤

 109. Kämpa, kämpa!!! Jag blev så tagen av detta när jag såg det på Robinson! Du som är så ung, drabbas av stroke….Livet är verkligen inte rättvist! Min pappa drabbades av stroke för två år sedan, en hjärnblödning precis som du…Han var då 61 år, han kämpade sig tillbaka och återfick mycket av det som gick förlorat i stroken….Så jag säger bara kämpa på, du klarar det!!! Viljan är en otroligt viktig del för att tillfriskna från stroke!!! Kram!!

 110. Gillar Robinson och jag gillade dig i programmet. Du framstod som en stark, cool och vettig tjej. Jag blev illa berörd av att se dig insjukna i ngt så allvarligt och jag hoppas du får den bästa vården och mår så bra som du kan! Kämpa på!
  Varma hälsningar Annette

 111. åhhh! först när jag såg dig i programmet så var det första jag sa till min mammi, jag håller på hon den sötaste med jätte snygg kropp!! 😀 du är bbbbäästtt!!!! hoppas verkligen att du alltid kommer må bra och ha det bästa livet! ❤

 112. Ojoj va otäckt, som den värsta mardröm mitt i paradiset kan man tycka! Jag känner verkligen med dig och hoppas på fortsatt bättring, kämpa på!
  En stor varm kram till Dig 🙂

  Maria

 113. Hej… mina ord togs bort här ser jag.. vet inte varför… det är ju inte så att jag gör reklam för ett tjoho-företag.. bara för den grupp jag startat på Facebook: ”Strokedrabbad som ung” vet inte ens om det går att kalla för att göra reklam för något…

  Jag hoppas Petra att du är på gång i livet igen…jag känner igen mig i det du går igenom. För ett år sedan fick jag en stroke, 44 år gammal. Jag kände att jag hade behov av att få prata med andra om hur jag ficks troken och hur livet är efteråt, därför startade jag gruppen på FB. Du, och andra här som också fått stroke är hjärtligt välkomna dit…om ni vill…
  Kram, Elisabeth Holm, Norrahammar

 114. Hej Petra!
  Du var min absoluta favorit i Robinson:-). Kommer sakna dig i Robinson. Men enligt min mening har du redan vunnit Robinson :-):-):-) – för ingen av de andra kommer ens i närheten av det du har fått kämpa mot!
  Du är en stark tjej så jag är helt övertygad om att du snart blir helt frisk – kämpa på!:-P
  Stora bamsekramar. Ta väl hand om dig.
  Peter

 115. Var som en kall duch när jag såg avsnittet igår! När man fick se dig vara dålig och sen visade sig att det var allvarligt, försökte tänka mig in i situationen bland dina lagkamrater hur dom mådde och kände och jag kan tänka mig att dom tappade stinget på att tävla vidare osv.

  Du var faktiskt en av mina favoriter för att du verkar vara en ärlig och jordnära tjej, tycker så djäkla synd om dig att du ska drabbas av en stroke i din ålder. Men jag tror att du är en envis och stark tjej som kommer att kämpa varje dag och inte ge upp.

  Ge inte upp utan fortsätt kämpa,din blogg är super och kanske väldigt viktig för andra som har drabbats själva eller nära anhöriga att få läsa om vardagen och kämpande till en normal vardag för en stroke drabbad. Har själv en mormor som fick stroke tyvärr inte i livet idag men det var en evig kamp för henne.

  Kämpa på du är stark så du blir bra igen, kommer att ta tid men det kommer.
  Många stärkande krya på dig kramar från Marie i Dalarna.

 116. Du är fantastisk som delar med dig av din resa tillbaka! Min pappa fick en stroke för två år sedan om har genom att bland annat spela piano fått tillbaka 99% av sina funktioner. Kämpa på så kommer det att gå bra! Jag kommer följa dina framsteg med glädje.
  Kör hårt!
  Kalle

 117. Hej Petra!
  Jag blev verkligen illa berörd av att se det som hände dig. Du är ju alldeles för ung för att få stroke! Hoppas verkligen att du inte får några allvarliga men och att du mår bra idag.
  Kram

 118. Hejsan Petra.!Vanling hälsning till dig i från stenungsund stranden det ligger utan för Göteborg.!Petra det var hämsk ledsen får höra att du har fåt en stroke, fy fan vad jobbig å hämsk detta är.!Man ser dörekt på att många brys sig om dig många blev ledsna att det har händ med dig.!Jag undrar hur det går för dig nu hemma.?Du skriver att du är hemma nu.?Men kan du gå och skriva eller skriver du bara med den högra hand.!Hoppas du mår bättre nudå lite synd att du inte kommer tillbaks jag tycker synd det med dig det var snällt av sofie att hon har kommit fram till dig å hjälpte dig å frågade på hur du mår?

  Hoppas du mår bra å ta det lung hemma…….Hoppas du mår bättre nudå.Petra kommer ihågg detta du är inte ensam du har ditt familj dinna vänner å fredrik pojckvän å dom vänner å öa Hoppas på att ni kommer hålla kontkat med varandra.!Vanling hälsning edyta utan för göteborg.”

 119. Åh jag såg avsnittet i förrgår och det gjorde mig jätteledsen att se hur dåligt du mådde. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men vill bara att du ska veta att jag och många andra står bakom dig och stöttar dig till 100 % med din återhämtning.
  Det spelar ingen roll att du lämnade Robinson, du är ändå den verkliga överlevaren i gruppen och en vinnare i mina ögon!
  Ha det bra
  Massor av bamsekramar
  // Hanna

 120. hej gumman 1998 28 nov fick jag en stroke i högra hjärnhalvan vilket innebär förlamning i i vänster sida mycket rehab plus sjuk pensin är nog tebax på banan i dag men vissa handikapp finns kvar ska väll tilläga att jag var 35 år vid tidpunkten ge gärnet krya på dig kram Anders

  • hej gumman 1998 28 nov fick jag en stroke i högra hjärnhalvan vilket innebär förlamning i i vänster sida mycket rehab plus sjuk pensin är nog tebax på banan i dag men vissa handikapp finns kvar ska väll tilläga att jag var 35 år vid tidpunkten ge gärnet krya på dig kram Anders

   ring mig gärna om du undrar nått 0760-406262

 121. Det var verkligen jätteläskigt att se avsnittet häromdagen och jag var bara tvungen att leta upp din blogg för att se hur du mår nu. Skönt att se att du är på bättringsvägen, kämpa på! Kramar Hanna

 122. Jag känner igen allt detta men har även problem med balansen. Det är nu 5½ år sedan stroken och jag blir fortfarande lite bättre, men det går så sakta så man märker inte det månad för månad,…utan man måste jämföra år för år. Så kämpa på Petra: Det blir bättre med tiden 🙂

 123. Ditt öde berör mig djupt. Jag fick själv en strokr nov 08. En propp i höger hjärnhalva. Vill bara säga. Kom igen nu det går. Det är mycket jobb men det är möjligt! Kram

 124. Hej Petra.

  Först måste jag säga att jag är så GLAD över att du lever och att du nu kan dela med dig av din historia, dina funderingar, din berättelse och livet efter stroken.

  Efter att jag sett programmet så har jag tänkt på dig många timmar. Jag har väldigt svårt för det här med stroker då en väldigt nära person till mig fick en stroke och dog i min famn för ca två årsedan och att jag efter det fick PTSD.

  Du är bara 26 år och det är inte rättvist men jag vet att du klarar det här och vi alla hejjar på dig.
  Ett stort lycka till Petra!

  KRAM /Wiilow

 125. Som en blixt från klar himmel! Så många frågor som söker svar! Stroke, kan det verkligen vara sant? Varför? Hade de jävla rötterna del i saken?
  Så ung! Så stark! Så kraftfull och vacker!
  Leken blev plötsligt blodigt allvar, varför utsätter man sig för detta? Förstår att det väckte frågan hos fler, är denna lek verkligen värt riskerna?

  Någon gjorde sig en hjälm för att skydda huvudet, synd att det inte gick att skydda ditt!
  Robinsonvinst inte mycket värd när kampen om ett värdigt liv står på spel.
  Håll hårt i dina nära och kära Petra! När vi andra glömmer och går vidare, är familjen de du verkliga behöver.

  Jag hoppas att livet blir snällare mot dig framöver, längar efter att någon gång få se dig skratta och le igen.

  Kram // Johanna

 126. Hej! Jag blev starkt berörd av det du gått och går igenom. Jag tittar inte på Robinson men läste i Aftonbladet vad som hänt dig. Du skriver så oerhört fint i din blogg om det som hänt. Som medmänniska önskar jag från djupet av mitt hjärta att du orkar och ges förutsättningar för att dag för dag gå ”från genomskinlig till svart”, som du så fint beskriver det. Önskar dig allt gott i livet!
  //Kram från Anna i Skövde

 127. hej!!
  jag har också genomgått 3 magnetröntgen och 1 skiktröntgen för samma symtom som dig. som tur var det bara riktig kraftig Migrän. Det hoppades jag på att du fick också. Tyvärr så var det värre för dig, men jag vet hur det känns med känselbortfall och sjuk huvudvärk.
  All lycka till dig och hoppas rehaben inte blir allt för lång…
  GVD- gud välsigne dig…

 128. Ingen Robinson fan direkt men med Petra i rutan va de svårt att låta bli. Va helt klart min favorit. Go, glad o positiv vad mer behövs. Ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s