Vem är Petra Ljungberg?
 
Namn: Petra Ljungberg
Ålder: 26
Ort: Helsingborg
Yrke: Servitris
Familj/civilstånd: Sambo Fredrik
E-post: petraljungberg@hotmail.com

Skratt, glöd och energi kan understrykas som några av mina bästa egenskaper. Jag har kommit långt genom att vara driven, ärlig och målmedveten!
 
Jag fick lära mig i tidig ålder att livet kommer alltid att inkludera motgångar. Men det handlar om hur du förvaltar dem och vad du bestämmer dig för att göra med den negativa energin som uppstår.
 
Efter att jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder och klarat av både skola, arbete och det sociala ungdomslivet, beslöt jag mig för att uppfylla en av mina största drömmar.
 
Jag åkte till Thailand och utbildade mig till divemaster. I 6 underbara månader fick jag dyka varje dag, guida turister från Skandinavien och njuta av Thailands fantastiska natur. Jag älskar känslan att vara fri, oberoende och ensam i ett stort oändligt hav.. 

Jag har genom mina yrken alltid fått stora ansvarsområden. Detta beror nog på att jag blev vuxen så snabbt.
 
År 2007 öppnade jag Café & Bar Just Live On. Detta var min baby, mitt mästerverk! Jag var där dygnet runt, 7 dagar i veckan. Jag var krögare, egenföretagare och slet med att få ihop det ekonomiskt. Tyvärr så startade jag detta företag tillsammans med min dåvarande pojkvän, så när vårt förhållande börja svika oss så var det svårt att rädda företaget.
 
Framtiden är oskriven… Jag hade vind i seglen och hösten 2010 packade jag mina väskor och flyttade upp till Stockholm. Här bor jag nu tillsammans med min bästa vän och pojkvän, Fredrik.
 
Mina handikapp efter hjärnblödningen är;
Dubbelseende, nedsatt hörsel, dålig känsel på höger sida av överkroppen, svårigheter att hitta ord när jag pratar, koordinera min vänsterarm, fokusera på flera saker samtidigt, svag muskulatur och nedsatt kondition.
 
Jag har behandlats med gammakniv och fortsätter att kämpa med rehabilitering. Vägen är fortfarande lång och detta kommer vara mitt livs största utmaning!
 
Ett äventyr slutar och ett annat börjar..

»

 1. Att se livet som ett äventyr oavsett var man än befinner sig. Du har rätt, det finns så många motgångar i livet, men att finna glädje i alla situationer är verkligen en prövning för mig. Gillar din blogg, den påverkar. Önskar att jag va´ lika underbar som du, med dina egenskaper, livsgnista och syn på livet. Jag måste ut och känna den känslan du beskriver så lockande” Jag älskar känslan att vara fri, oberoende och ensam i ett stort oändligt hav”:)
  Av en poet som skrivit det klokaste som någonsin sagts ” We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars”

  / Ett fan av dina värderingar:)

 2. Du er utrolig bra til å uttrykke deg. Og det er godt at du er så positiv. Vi krysser fingrene for at du blir helt frisk igjen.

  Som vi sa da du var hos oss – vi kan jo ikke se at du har värt/er syk. Men når jeg leser hva du skriver forstår jeg at du ikke har det helt lett.

  Stor kram/klem fra Solveig

 3. Jag blev tagen av det som hände dig när jag såg programmet idag. Gillar verkligen dig som person, du verkar vara en underbar människa! Håller verkligen tummarna för att allt ska gå bra för dig och det är jag helt säker på att det gör. Allt som man tror är möjligt kommer också slå in, bara man är övertygad om det själv. Precis som du säger är framtiden oskriven, men det är du som bestämmer hur den kommer att se ut!

 4. Det gjorde ont i mitt hjärta när de i programmet berättade vad som hänt dig, jag önskar dig all styrka o glädje, kraft att ta dig igenom detta! Stor kram från Cissi!

 5. Hoppas din rehabilitering fungerar bra och vi vet att du är en envis kämpe! Lycka till med framtiden. Många Kramar från oss, Henke & Keso från skolan 😉

 6. Hej Petra,

  Började se Robinson i år och tycker det är riktigt kul att se er kämpa. Riktigt imponerad av dig som person, de egenskaper som du beskriver som dina starka sidor har verkligen lyst igenom.
  Jag önskar dig all lycka till med rehabiliteringen och hoppas att du kan bli fullt frisk igen och kanske till och med kan dyka igen. Jag dyker själv och känner igen känslan.
  Hoppas du fortsätter blogga för då blir din blogg den första jag skulle följa…

  /Johan, 27 år

 7. Med din glädje kapacitet, kreativitet o vilja kommer du komma långt, du kommer inte lämna någon oberörd, du ger många som drabbas av stroke, styrka och vilja att kämpa vidare.

  Dina ord ett äventyr slutar och ett annat börjar kommer jag ta med mig.

  Massor av kärlek och lycka till dig
  Hälsningar Yllet

 8. jag kanske är dum, men var det pga Robinsson som du fick stroken eller kunde det ha hänt i vanlig hemmamiljö?
  Du är stark och jag beundrar dig. All kärlek och omtanke till dig.

 9. Hej Petra !

  Sett dig på robinson o blev väldigt tagen av din olycka, hoppas din rehab blir kortvarit och du kommer tillbaka till ditt äventyrliga liv. fortsätter att följa din blogg

  Kram

  Peter

 10. Hej Petra!

  Innan Paolo kom tillbaka och berätta vad som hänt satt jag och gapa: Hon får en stroke i TV!!!

  Jag är helt chockad. Min mor drabbades av en svår stroke i november förra året. Hon lever med svåra men fortfarande och kommer säkerligen aldrig bli återställd. Hon har tappar funktionen i höger arm, mesta av funktionen i höger ben och expressiv afasi. Men hon kämpar på.

  Är övertygad om att du kommer att kämpa och komma tillbaka till livet igen! Håller tummar och tår!

 11. Hej Petra,
  Blev tagen av att läsa om din stroke. Självfallet mest beroende på att jag också fick en i januari. Förlorade synen på ena ögat. Har ändå gått bra. Hoppas du kommer tlllbaka till 100%. Gissar att du hört om Jill Bolt Taylor. Hon blev återställd. Fantastiskt. Jag lär inte få synen tillbaka, men efter detta har jag insett hur mycket det ändå finns att glädjas åt. Lycka till lilla du. Kram Jörgen.

 12. Hej Petra. Jag har bott granne med dig och tränat dig i fotboll, och detta var riktigt hemskt att se på fast man visste om det. 😦 hoppas allt blir bra.
  Kramar från Danne och Sandra

 13. Hej!
  Länkades hit från Aftonbladets artikel. Såg först bilden på dig där och tyckte jag kände igen dig. Du är bra kompis med mina klasskamrater från gymnasiet! Ajja. Läste om vad som hänt och kände en konstig plikt att skriva lycka till och krya på dig, även om vi inte känner varandra. Men det spelar kanske ingen roll. 🙂

  Ha det bra och så.

 14. Hej Petra!
  Blev riktigt chockad igår när jag satt och kollade på programmet. Att en så ung tjej ska råka ut för en hjärnblödning. Min bror fick en hjärnblödning när han var 30, det var hemskt att se honom så sjuk. Han tappade talet och kunde inte gå på ett tag, men han var envis precis som du verkar vara och idag (7 år efter) pratar han och går/springer precis som vanligt igen. Det enda han fortfarande märker av är att när han får huvudvärk så blir den värre än förr. Kämpa på nu gumman. //Marie

  • @ Roger;
   Kan ju hända att hon har viktigare saker för sig just nu som tex. att kämpa för sitt liv istället för att svara på vad okända(de flesta) människor som sett henne på tv skriver till henne… Jag tycker att hon är otroligt stark och tror att hennes livsglädje kommer att ta henne långt, förhoppningsvis hela vägen tillbaka!
   Go Petra!!! =)

  • Jag håller verkligen med; vilken otroligt onödig kommentar ”Roger”. Du kanske skulle börja med att ta och läsa kring vad stroke innebär, det är långtifrån influensa, som går över på några veckor! Och sen gå en kurs i ödmjukhet och empati?!

   Jag har själv erfarenhet av att se någon insjukna i hjärnblödning – min pappa gick bort i just detta, när jag var 16 år, jag var där när det hände!

   När jag såg avsnittet då Du insjuknade, Petra, Rös jag i hela kroppen – jag kände igen symtomen! Jag är glad att höra att det ändå gick så bra som det gjorde men jag vet att du har en tuff tid framför dig. Jag är imponerad av dig och din starka livsgnista – den enorma viljan till att göra livet till det bästa, innan insjuknandet och efter. Jag är imponerad och glad över att du orkar och vill dela med dig av dina upplevelser här på din blogg, till oss som undrar! Du påverkar mig i en positiv riktning…

   //Angeliqa

 15. Petra;

  Vilken enorm förebild du är!
  Vi är i samma ålder och det känns overkligt och orättvist att någon så ung, smart, driven och vacker ska få drabbas av nått sånt här – när du är mitt uppe i dina bästa år!

  Det är glädjande att se – att du är possitiv och har en lång och fantastisk framtid framför dig!

  Jag känner med och för dig och skickar massa energi till dig!

  Mvh/ Josefin

 16. Kära Petra.
  Hoppas du kryar på dig nu o så snart som möjligt är som vanligt igen. Vägen är lång men du om nån fixar det.
  Att vara så ung o få stroke är inte rättvist. Känner med dig.

  Många kramar från Irene

 17. Hej Petra!
  Jag förstod direkt att di fick en stroke när jag titatde på Robinsson igår. Jag har själv fått en för snart ett år sedan, 44 år gammal.
  Tidigare i år hade Efter Tio på TV4 ett program om att få Stroke som ung och på dera sda på FB blev det många inlägg, myket känslor. Jag startade då en grupp på FB som jag kallar för ”Strokedrabbad som ung”. Där kan vi som fått stroke dela med oss till varann, tipsa om mediciner och behandlingar o peppa varann. Gruppen växer hela tiden. Du är hjärtligt välkommen till oss! Jag letade efter dig på FB igår för att bjuda in dig men hittade dig inte. Vill du ”prata” med andra unga strokedrabbade så hör gärna av dig till mig/oss på FB. Det är inte en massa gråt utan det är faktiskt mycket bra o glad stämning mellan oss. En ”pepparstuga” helt enkelt. Lycka till i livet nu.. Kram, Elisabeth Holm, Norrahammar…och gruppen Strokedrabbad som ung

 18. Såg dig på Robinson och vart helt chockad
  Och att du nu låter oss bli delaktiga i ditt liv käns skönt
  Det var skönt att få ett livs tecken ifrån dig
  Du har berört mig
  Och jag hoppas att du kommer att få ett rikt liv i framtiden och att alla dina funktioner kommer att komma tillbaka

  Som en resa genom livet,
  . Välj din destinationer men ha inte bråttom
  Du kommer fram snart nog.

  Vandra på småvägar och glömda stigar,
  hålla din destination i ditt hjärta,
  som en fast punkt i en kompass.

  Sök nya röster, underliga syner,
  och idéer, främmande för dina egna.

  Sådana saker är rikedomar för själen.

  Lycka till på färden

 19. Vackra fina tjej, önskar dig allt gott, har själv svåra motgångar, men man blir stark ,vad ska man annars göra, man kan ju inte sitta ner och bara strunta i livet! Så glad att du delar med dig, det gjorde mig ont det som hände dig, träffar dock flera människor i din situation på min rehab, och de har glädje och strävar framåt!

  Styrkekramar til dig starka kvinna!

 20. Hej Petra!
  När jag såg dig på Tv igår kände
  jag direkt vad som hänt dig,jag sa till min Man,nu har hon fått en hjärnblödning.Det gick en iskall ström genom ryggen på mig,att se någon annan gå igenom detta som hände mig själv -08 tog mig väldigt hårt.Mådde dåligt resten av kvällen,kunde inte sluta tänka på dig och vad du gick igenom,skulle du klara dig?Jag heter Tove ,är idag 40 år och bor i Helsingborg,alltså finns vi i samma stad!Vill gärna finnas för dig om du vill!Mvh Tove.

 21. Vilken fantastiskt stark och sund människa du verkar vara! Kom bara ihåg att det är okej att vara liten ibland. Att vara stark i en situation som denna är att ta hand om sig själv. Du verkar vara en kämpe utan dess like och det kommer ta dig långt i rehaben. Av egen erfarenhet vet jag dock att kämpar brukar ha svårt att ”bli omhändertagna” så med all välvilja vill jag bara påminna dig om att låta folk ta hand om dig som du hade tagit hand om dem! Slutligen: var stolt över den kämparkvinna du är och kom ihåg att det finns så mycket man klarar av innan man blir informerad om att det är ogörbart!

  *pepp*

 22. Petra, fick reda på detta för ett bra tag sedan. Jag känner din brors ex, som är en av mina bästa vänner. Jag har ju t.o.m träffat dig och har alltid tyckt att du verkar vara en cool brud. Det som har hänt är fruktansvärt tragiskt men du är en hjälte och kommer att fixa detta Petra.

  Jag hejar på dig!

  Kram Caroline

 23. Blev så ledsen när jag tittade på programmet i går! Tycker du verkar helgo och hade gärna sett dig som vinnare i robinson, men tråkigt nog så satte den där jäkla hjärnblödningen stopp på allting!
  Fortsätt kämpa och jag lovar, du klarar det galant!
  Kramar 😉

 24. Men herregud, lilla vännen förstod först idag att det var du Petra när jag läste tidningen.
  Jag hoppas verkligen att du mår bättre o önskar dig all lycka i framtiden.
  Du är en given vinnare vart än du dyker upp.

  Jag minns dig precis som om det vore igår vi jobbade tillsammans,
  en driven sprallig tjej med många erfarenhetrer. En riktig arbetshäst, en snygg sådan.

  Kramar fr: Bianca o Jojje

 25. Hej Petra!
  Kämpa på…Jag vet att det går. Hade en stroke för 13 år sen men var lite äldre (45) dig. Var lam i hela vänstersidan och kunde inte prata. Efter 14 dagar började det sakta vända och förlamningen
  gav sig iväg. Min stora glädje under tiden Supernintendo och Zelda och liknande äventyrsspel där man fick klura lite för att hitta saker. Jättebra för motoriken sa doktorn och det tror jag. Idag har jag bara lite nedsatt styrka i vänster sida och ibland är det svårt att hitta dom enklaste ord. Har kommit på att det blir så när jag blir stressad.Så då lägger jag ner letandet.Det kommer så småningom.
  Ha det så gott och var rädd om dig och KÄMPA. Låt allt komma tillbaks i sin egen takt./Kram Bimban
  Ps: Det gick 3 handkontroller till nintendot innan handen funkade Ds:

 26. Min första kontakt med hjärnblödning va när jag såg min far trilla ihop på ett hotell på cypern, inte långt efter så fick han en till och har nu varit rullstolsbunden i över 14 år och jag jobbar som assistent till honom, jag skickar massor med kramar till dig Petra och om du vill ha nån att bolla tankar med så tveka inte att maila. Sköt om dig! Pelle

 27. Hej Petra! Otroligt starkt av dig att berätta historien om dig och det som hände i/efter Robinson. Jag kommer ihåg dig ifrån helsingborg : ”Den där snygga tjejen som jobbar på MQ, har du sett henne”?! Håller tummarna för dig! Hälsningar från Helsingborg /Jessica

 28. Varma Kramar till dig Petra! Hemskt tråkigt det som hänt en så ung tjej som dig. Du verkar ha styrkan/viljan o kämpar vidare, det får ta den tid det tar. Känner på mig att du kommer att bli bra igen. Sett avsnitten i tvn. Förstår det är mycket tufft där, hårt tryck på era kroppar. Ta väl hand om dig, var rädd om dig. Du var en av mina Favoriter i Robinsson, Lycka Till med din Rehabilitering o framtid. Kramar fr Eva i Ystad.

 29. Hej Petra.
  Din blogg är den första och enda jag följer, och kommer följa. Kämpa på!!

  Varför inte fortsätta med din blogg som du gör nu och ge inspiration till andra på ett lättillgängligt sätt. Skriv boken lite senare när den ”värsta” rehaben är över… Jag köper den!

 30. Hej Petra!

  Håller men Mange. Forsätt med bloggen. Det är spännande att få höra hur du kämpar och vilka framsteg du gör. Och jag tror (vet) att du genom att skriva och berätta inspirerar andra personer i svåra situationer att kämpa på.

  Kämpa Petra…..jag hejar på dig.

  /Micke

 31. Hej Petra
  Jag hade nog missat alla löpsedlar och tittade på programmet och fattade verkligen inte vad som hände. Kan en vacker 26 årig vältränad kvinna få en hjärnblödning. Det fanns inte på världskartan!! En lek blev plötsligt allvar, vem som skulle vinna Robinsson blev plötsligt ointressant. Det är trist att inte få följa dig i robinsson men vad spelar det för roll nu. Jag hoppas du blir helt återställd och går stärkt ur detta. Det gäller att leva livet här och nu för ingen vet vad som kan hända i morgon

  Christer/Falun

 32. Hej Petra! Jag har inte följt Robinson, men råkade zappa förbi precis när de visade de otäcka scenerna när en tjej fick hjärnblödning.. kom att prata om det med ett par kompisar i helgen varpå jag fick reda på att det var Ville från ville på villovägar det handlade om.. Även om jag inte känner dig, (det var ju några år sedan jag spelade din stränga ”lärarinna” eller va det dagmamma? runt om på församlingshemmen här omkring :-)) så blev den otäcka händelsen ännu mer otäck. Kämpa på!!

  Hälsningar från Marie

 33. Hej Petra!
  Jag har varit med om samma sak som dig, 😦 så jag vet precis vilken obeskrivlig smärta du hade!!
  den 26/2 i år blev jag sjuk. Opererades den 2 mars. Mina komplikationer efter sjukdommen är höger fot. Den är domnad.
  hör gärna av dig till mej kan vi byta erfarenheter! 🙂
  kram kram Emma

 34. TACK, du gör mig så glad!
  Du påminner så mycket om min mor efter hennes stroke för ca 2 år sedan.
  Kämp, kämpa och åkte detta envisa kämpandet. Hon kämpar och kör så hårt så inte ens farsan hinner med i svängarna längre, haha…
  Ska försöka ta vara på eran positiva energi o vända på mina dåliga vanor och börja kämpa med lite jäklar anamma jag med. Nu eller aldrig!!!
  Bryt ihop ibland men ge aldrig upp!
  Stort Lycka till med allt du företar dig, du är en fantastisk förebild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s